Lai likvidētu celmu, nav nepieciešams to apstrādāt ar salpetri un gaidīt gadu. Zinoši cilvēki to izdara 3 minūtēs!

 

 

Vēl nesen bijupārliecināts, ka visu vasaras dārznieku galvenie ienaidnieki ir nezāles un jebkura dzīvā radība, kas ieradusies apēst ražu saimnieku vietā.

Nekas tamlīdzīgs!

Visbriesmīgākais ienaidnieks ir celms.

Celms pēc koka nogāšanas var būt dažādas formas un izmēri atkarībā no tā, kāds ir bijis koka nogāšanas process un kādas darbības tika veiktas pēc tam, piemēram, vai stumbrs ir tīri sagriezts, vai daļēji nokaunēts utt.

Kad koks ir nogāzts un palicis celms, tas var radīt vairākas problēmas un iespējamās grūtības:

 

Ceļu bloķēšana: Celms var radīt šķēršļus ceļu satiksmē. Tas var izraisīt drošības riskus, īpaši tad, ja ceļš ir intensīvi izmantots vai ja celms ir  uz ceļa vai tuvu tam.

Lauksaimniecības darbu apgrūtināšana: Celmi varētu aizkavēt lauksaimniecības darbus, piemēram, lauksaimniecības tehnikas pārvietošanu, lauksaimniecības zemes apstrādi vai sēšanu. Tas varētu ievērojami samazināt efektivitāti un palielināt darba izmaksas.

 

Būvniecības darbu traucējumi: Ja celms atrodas būvniecības vietā, tas var ievērojami apgrūtināt būvniecības darbus. Tas var prasīt papildu laiku un resursus, lai noņemtu celmu vai pielāgotu būvniecības plānus.

Dekoratīvās estētiskās problēmas: Dažos gadījumos celms var rasties uz privātās īpašuma vai sabiedriskās vietas, piemēram, parka vai dārza. Nogāztais celms var traucēt estētisko izskatu un pasliktināt tās vizuālo pievilcību.

Lai novērstu vai atrisinātu šīs problēmas, parasti tiek veiktas dažādas darbības, piemēram, celma likvidēšana.

Turklāt celms var piesaistīt kaitēkļus un sli**bas, kas var ietekmēt apkārtējos kokus vai augus.

Daudzi dārzkopji no savas pieredzes zina, kādas problēmas zemes gabalā var radīt koku celmi. Ja celms ir mazs, tā ir tikai pusbēda, tu spēsi diezgan viegli izrakt to no zemes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Viss ir daudz vieglāk un patiesībā prasa tikai trīs minūtes.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment